Sari la conținut

VIDEO Alertă în Israel, după un atac masiv cu rachete din partea Iranului. Cursa Chişinău-Tel Aviv – ANULATĂ

  • de

UPDATE: Atacul iranian cu rachete asupra Israelului pare să fi luat sfârșit. Armata Israelului ar fi permis ca oamenii să părăsească spațiile protejate în toate zonele din țară.

„Solicităm publicului să continue să urmeze liniile directoare ale comandamentului de pe frontul de întoarcere”, informează BBC.

Știrea inițială…

Stare de alertă în Israel, după ce Iranul a lansat un atac masiv cu rachete în seara zilei de marți, 1 octombrie curent. Preliminar, este vorba de aproximativ 500 de rachete, anunță presa locală. Sirenele sună pe aproape întreg teritoriul israelian în continuare, iar oamenii s-au adăpostit în case.

Între timp, o cursă Chișinău  – Tel Aviv, care urma să decoleze la 20:00 se pare că a fost anulată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spațiul aerian al Israelului a fost complet închis. De altfel, înainte cu câteva zile mai multe companii aeriene din diverse țări anunțaseră că își suspendă zborurile până la 8 octombrie, de teama conflictului în desfășurare între Israel și mișcarea Hezbollah.

Secretarul de Stat american Antony Blinken spune că SUA „urmăresc foarte îndeaproape evenimentele din Orientul Mijlociu”.

„Statele Unite sunt angajate în apărarea Israelului. Urmărim evoluțiile, așa cum am spus, cu mare atenție în acest moment”, a declarat el înainte de o întâlnire la Washington.

Atacuri teroriste în Tel Aviv

Pe de alta parte au avut loc mai multe atacuri teroriste în Tel Aviv. Unul dintre incidente a avut loc în Jaffa, una dintre suburbiile capitalei. Din primele informații, două persoane înarmate au coborât dintr-un metrou ușor și au deschis focul asupra trecătorilor. Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte șapte au fost rănite.

În altă parte a orașului, se pare că un localnic a fost atacat cu un cuțit și a fost rănit. Un alt incident ar fi avut loc într-o sinagogă, unde cel puțin patru oameni au fost grav răniți. În Tel Aviv a fost declarată starea de alertă, iar orașul a intrat în carantină, mai scrie presa.

Articolul VIDEO Alertă în Israel, după un atac masiv cu rachete din partea Iranului. Cursa Chişinău-Tel Aviv – ANULATĂ apare prima dată în Realitatea.md.