Sari la conținut

VIDEO Moldovenii vor beneficia și în acest an de compensații. Alexei Buzu oferă informații la subiect

  • de

Ministerul Muncii și Protecției Sociale încă nu a definitivat programul de compensații pentru perioada rece a anului 2024-2025, însă cetățenii moldoveni vor fi sprijiniți de Guvern. Asigurarea vine din partea ministrului Alexei Buzu. Funcționarul a precizat că va oferi mai multe detalii în luna noiembrie, întrucât în prezent încă se lucrează la proiect.

„Și în acest an, Guvernul va fi aproape de moldoveni. Vom ajuta să treacă cu bine de perioada rece a anului. Noi suntem în proces de a finaliza toate aspectele tehnice, inclusiv legate de preț, ați văzut, și prețul la gaz s-a schimbat, acum este un pic mai ieftin.

Deci noi facem aceste ajustări, pentru că este un program care vizează foarte multe gospodării, foarte multe familii din Republica noastră. Eu am să rog un pic de răbdare și voi comunica toate aspectele specifice atunci când ele vor fi clarificate în ultima etapă.

Dacă o să vedeți cum am comunicat și anul trecut, toate detaliile au fost definitivate și expuse cetățenilor în luna noiembrie. Ceea ce cu siguranță se va întâmpla este că cetățenii, care doresc să beneficieze de compensații se vor înscrie, ca și în fiecare an, pe portalul guvernamental compensații.gov.md. În dependență de veniturile, de membrii de familie, de alte caracteristici, noi vom determina, sau sistemul va determina valoarea compensației și de ea va beneficia toți cetățenii care se vor înregistra și vor beneficia de acest drept. Noi am arătat în ultimii 2 ani, destul de complicați, că am reușit să mobilizăm și capacitatea tehnică și resurse necesare pentru a susține familiile din Republica Moldova să treacă cu bine de perioada rece a anului.

Când noi vom clarifica toate aceste aspecte, noi le vom comunica, vom apela și la suportul dumneavoastră ca să ajungem la cât mai mulți cetățeni. Eu nu vreau să comunic aspecte tehnice care încă nu au fost finalizate 100%. Dar, încă o dată, vreau să reiterez. Cetățenii și în acest an vor beneficia de compensații și de suportul Guvernului”, a conchis ministrul Buzu.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/buzu-compensatii.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, în sezonul rece 2023-2024, au fost șapte categorii de vulnerabilitate energetică, iar peste 750 mii de gospodării din Republica Moldova au beneficiat de compensații la energia electrică, termică și gaze naturale. Cei care s-au încălzit cu lemne sau cărbuni au beneficiat de un ajutor de la stat în valoare de 800 de lei.

Articolul VIDEO Moldovenii vor beneficia și în acest an de compensații. Alexei Buzu oferă informații la subiect apare prima dată în Realitatea.md.