Sari la conținut

UE aprobă un nou regim de sancțiuni împotriva amenințărilor hibride rusești

  • de

Pe 2 octombrie, ambasadorii UE au convenit asupra unui nou regim de sancțiuni axat pe amenințările hibride rusești. Acest lucru a fost anunțat pe X (Twitter) de editorul Radio Liberty (RFE/RL) pentru afaceri europene, Rikard Jozwiak, scrie presa ucraineană.

El a menționat că mecanismul va intra în vigoare săptămâna viitoare.

„Noul mecanism de sancțiuni al UE împotriva acțiunilor hibride ale Rusiei a fost aprobat de ambasadorii statelor membre ale UE”, a declarat Jozwiak.

Anterior, jurnalistul a informat că UE a dorit inițial să introducă un regim general de sancțiuni, dar, ca urmare, a convenit că se va concentra pe amenințările rusești. Nu a fost dat niciun nume, dar vor fi adăugate în viitor, potrivit sursei citate.

UE a impus un număr mare de sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la invazia sa în Ucraina. Acestea acoperă diverse domenii și au ca scop exercitarea presiunii economice asupra Federației Ruse și forțarea acesteia să înceteze ostilitățile.

Măsurile restrictive acoperă domeniile financiar, energetic, comercial, de transport, de vize și personale.

Reamintim că, în prima jumătate a anului 2024, Republica Cehă a fost supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul UE aprobă un nou regim de sancțiuni împotriva amenințărilor hibride rusești apare prima dată în Realitatea.md.