Sari la conținut

Somon cu bacterii și condimente care prezintă risc pentru sănătatea consumatorilor, depistate de ANSA

  • de

Mai multe produse, care prezintă risc pentru sănătatea consumatorilor, au fost depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Potrivit comunicatului emis de reprezentanții instituției, este vorba despre un lot de nucă de muscat măcinată, un lot de curcuma turmeric, dar și un lot de somon.

Lotul de nucă de muscat măcinată data fabricării: 03.07.2024, conține suplimentar următoarele specii de plante: Petroselinum crispum (Parsley), Allium spec., Origanum spec., Stevia spec., Sinapis alba (white mustard), Pastinaca sativa (parsnip), Allium cepa (common onion/Onion).

Lotul de curcuma turmeric, data fabricării: 03.07.2024, conține suplimentar următoarele specii de plante: Oryza spec., Sinapis alba (white mustard), Poaceae, Febaceae””, se arată în comunicatul ANSA.

Consumatorii alergici la aceste substanțe sunt îndemnați să manifeste prudență sporită atunci când decid să utilizeze condimentele menționate la prepararea alimentelor. Astfel, importatorul în Republica Moldova SRL „Cazantip” retrage de pe piață și recheamă de la consumator produsele menționate.

Totodată, ANSA precizează a dispus retragerea unui lot de somon, importatorul în Republica Moldova, SRL „KAUFLAND”, după depistarea unor bacterii în acest produs.

Articolul Somon cu bacterii și condimente care prezintă risc pentru sănătatea consumatorilor, depistate de ANSA apare prima dată în Realitatea.md.