Sari la conținut

Peste 850 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru moldovenii din diasporă. În ce limbi vor fi acestea

  • de

Peste 850 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate, destinate referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul unei ședințe, miercuri 2 octombrie curent.

Din numărul total de buletine, 775 350 vor fi în limba română, 76 350 în limba rusă și 500 în limba găgăuză.

„Conform prevederilor legale, CEC expediază buletinele de vot birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite în afara Republicii Moldova pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și a celei acumulate de CEC, dar nu mai mult de 5 000 de buletine de vot la fiecare birou electoral.”, se scrie într-un comunicat de presă, emis de reprezentanții comisiei.

Buletinele de vot tipărite se vor distribui birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

În total, 11 candidați au fost înscriși în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, în aceeași se va desfășura și referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Peste 850 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru moldovenii din diasporă. În ce limbi vor fi acestea apare prima dată în Realitatea.md.