Sari la conținut

Siguranța copiilor în mediul online, o prioritate a Guvernului. Ce măsuri vor întreprinde autoritățile

  • de

Autoritățile din Republica Moldova își propun să protejeze copiii de riscurile utilizării internetului și au aprobat un plan de acțiuni. Printre acestea se regăsesc organizarea campaniilor de informare despre riscurile online la care pot fi expuși minorii, dar și promovarea serviciilor de raportare a cazurilor de violență în mediul online.

„Părinții și cadrele didactice vor beneficia de programe de instruire specializate pentru a asigura un mediu online sigur copiilor. În plus, vom desfășura campanii de informare cu privire la riscurile din mediul online. De asemenea, propunem activități menite să consolideze capacitatea consiliilor elevilor de a disemina informații pentru a proteja drepturile copiilor în acest context”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Totodată, în cadrul instituțiilor de învățământ general, va fi monitorizată implementarea standardelor pentru protecția și siguranța online a elevilor.

Prin aceste acțiuni, Cabinetul de miniștri își propune minimalizarea expunerii minorilor la riscurile din mediul online și creșterea responsabilității utilizării internetului.

Anual, în luna februarie, Republica Moldova marchează Ziua Siguranței pe Internet.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Siguranța copiilor în mediul online, o prioritate a Guvernului. Ce măsuri vor întreprinde autoritățile apare prima dată în Realitatea.md.