Sari la conținut

Samsung riscă o amendă pentru expunerea la radiații nucleare a angajaților

  • de
Autoritățile de reglementare sud-coreene au descoperit că Samsung Electronics a încălcat regulile de siguranță nucleară, ceea ce a dus la expunerea unor angajați la radiații într-o fabrică de semiconductori.

Comisia pentru Securitate Nucleară și Protecție a aprobat o amendă administrativă de până la 10,5 milioane de woni (aproximativ 7.900 dolari) după ce a desfășurat o investigație. Se menționează că Samsung ar putea primi sancțiuni suplimentare pentru alte încălcări.

Incidentul a avut loc în luna mai, când doi angajați ai fabricii Samsung din orașul Giheung, la aproximativ 40 km sud de Seul, au fost expuși la un nivel de radiații care depășește limita anuală în timpul întreținerii echipamentului pentru analiza plăcilor de siliciu. Cei afectați au fost spitalizați.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cauza incidentului a fost o defecțiune a dispozitivului de protecție, care trebuia să dezactiveze automat radiațiile atunci când ușile echipamentului erau deschise. Aceasta s-a produs din cauza neglijenței echipei Samsung responsabilă de siguranța radiațiilor.

Samsung a declarat că va colabora cu autoritățile de reglementare și va oferi sprijin angajaților afectați. De asemenea, compania a promis că va lua măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor.

Articolul Samsung riscă o amendă pentru expunerea la radiații nucleare a angajaților apare prima dată în Realitatea.md.