Sari la conținut

Veronica Dragalin, într-un interviu pentru Bloomberg: „Ne confruntăm zilnic cu corupția”

  • de

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a oferit un interviu jurnaliștilor publicației internaționale Bloomberg, în cadrul căruia a vorbit despre provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova în lupta împotriva corupției la nivel înalt și sistemic. Dragalin a precizat că printre dificultăți se numără lipsa de personal calificat și reformele necesare pentru alinierea la standardele europene, în contextul eforturilor Moldovei de aderare la Uniunea Europeană.

Procurorul-șef a reiterat faptul că o parte din procurori au demisionat în loc să treacă prin procesul de evaluare și verificare a integrității, lăsând instituția cu doar 36 de procurori din cei 59 prevăzuți prin lege.

„Corupția la nivel sistemic este foarte reală și continuăm să ne confruntăm cu ea zilnic”, a declarat Veronica Dragalin, subliniind necesitatea combaterii acestui fenomen pentru viitorul Republicii Moldova.

Tot în cadrul interviului, Veronica Dragalin a accentuat că lucrurile au început să se îmbunătățească: Republica Moldova s-a ridicat cu 29 locuri în ultimii doi ani în indexul percepției corupției al organizației Transparency International.

În anul 2023, Procuratura Anticorupție a trimis în judecată cauze penale de corupție în privința la 18 funcționari de rang înalt și a reușit să înghețe peste 80 milioane euro în dosarul Frauda Bancară peste hotare, inclusiv în Franța, Elveția și România.

Interviul integral poate fi citit AICI.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Veronica Dragalin, într-un interviu pentru Bloomberg: „Ne confruntăm zilnic cu corupția” apare prima dată în Realitatea.md.