Sari la conținut

Președintele parlamentului georgian a semnat legea care limitează drepturile comunității LGBT

  • de

Președintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuașvili, a semnat legi care restricționează drepturile comunității LGBT, în special legea „privind valorile familiei și protecția minorilor”, pe care președintele Salome Zurabișvili nu a semnat-o cu o zi înainte, informează presa ucraineană.

Într-o postare pe Facebook, Papuașvili numește legile aprobate cele care „protejează cel mai valoros lucru” pentru o persoană – familia și copiii. El consideră „simbolic” faptul că Zurabishvili a refuzat să le semneze.

„Legea pe care o semnez nu reflectă idei și ideologii actuale, temporare, în schimbare, ci se bazează pe bunul simț, pe experiența istorică și pe valorile creștine, georgiene și europene, care sunt vechi de secole”, a spus Papuașvili.

Președintele Parlamentului a menționat, de asemenea, că guvernul este pregătit pentru criticile din partea „unor parteneri străini”.

În opinia sa, această lege „protejează drepturile tuturor cetățenilor, inclusiv libertatea de exprimare, astfel încât drepturile celorlalți să nu fie încălcate, ceea ce reprezintă esența și ideea unei democrații adevărate”.

El a adăugat că „toleranța a fost, este și va fi o trăsătură distinctivă a poporului georgian”.

Papuașvili a asigurat că legea adoptată se presupune că are cel mai mare sprijin public.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reamintim, cu o zi înainte, președintele georgian Salome Zurabișvili nu a semnat proiectele de lege care restricționează drepturile comunității LGBT, dar nici nu a pus veto, explicând că nu intenționează să returneze documentul parlamentului nici măcar cu observații motivate.

Pe 20 iunie, Comisia juridică a Parlamentului georgian a susținut un pachet de propuneri de modificare a legislației, care ar restricționa drepturile persoanelor LGBT și posibilitatea de a difuza informații pe această temă.

Pachetul include un total de 19 proiecte de lege, cel mai important fiind proiectul „privind protecția valorilor familiale și a minorilor”.

Georgia, tot mai departe de UE? Parlamentul de la Tbilisi a aprobat o lege care interzice propaganda comunității LGBT

Articolul Președintele parlamentului georgian a semnat legea care limitează drepturile comunității LGBT apare prima dată în Realitatea.md.