Sari la conținut

Mureșan: Parlamentul European va adopta o rezoluție prin care susține integrarea europeană a Moldovei

  • de

Parlamentul European va adopta săptămâna viitoare o rezoluție prin care susține integrarea europeană a Moldovei. Anunțul a fost făcut la Chișinău,  de către eurodeputatul român Siegfried Mureșan, în timpul declarațiilor comune de presă cu vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman.

Oficialul de la Bruxelles a făcut referire la exemplul integrării europene a României. În același timp, Mureșan a reiterat că împreună, statele membre ale UE sunt mai puternice și fac mai bine față provocărilor

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Vom adopta o rezoluție de susținere a integrării europene. Vom vedea că Parlamentul European își dorește să joace un rol puternic și activ, inclusiv în negocierile de aderare la UE”, a declarat Mureșan.

Amintim că, în iulie 2024, statele membre ale Uniunii Europene au dat undă verde pentru începerea negocierilor de aderare cu Moldova. Obiectivul autorităților de la Chișinău este să transforme țara în stat membru al UE până în 2030.

 

Pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale, în Republica Moldova urmează să aibă loc și referendumul privind aderarea la UE. Cetățenii vor fi întrebați dacă susțin includerea în Constituție a articolului care va puncta că obiectivul strategic al țării este integrarea europeană.

Articolul Mureșan: Parlamentul European va adopta o rezoluție prin care susține integrarea europeană a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.