Sari la conținut

Moldoveni, pregătiți umbrelele. Meteorologii au emis cod galben de ploi cu descărcări electrice în toată țara

  • de

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică în toată țara. Avertizarea meteo intră în vigoare sâmbătă, 5 octombrie, ora 18:00, și este valabilă până luni, 7 octombrie, ora 12:00.

Meteorologii spun că în perioada respectivă se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, pe arii extinse periodic averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare (15-49 l/m2). Izolat se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s”, se arată în mesajul SHS.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

COD GALBEN: Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Articolul Moldoveni, pregătiți umbrelele. Meteorologii au emis cod galben de ploi cu descărcări electrice în toată țara apare prima dată în Realitatea.md.