Sari la conținut

Presa: Vizita Ursulei von der Leyen la Chișinău ne-ar putea aduce 1,8 miliarde de euro

  • de

Uniunea Europeană ar putea oferi Moldovei un nou ajutor financiar în valoare de 1,8 miliarde de euro, pentru următorii trei ani, conform unui material publicat de Europa Liberă. Anunțul ar urma să fie făcut de Ursula von der Leyen, are urmează să ajungă la Chișinău pe 10 octombrie.

Dintre cele 1,8 miliarde de euro pentru Moldova, 1,5 miliarde vor fi credite, iar restul sumei – granturi. Fondurile ar putea fi acordate prin Mecanismul de Reformă și Crește, un nou instrument al Uniunii Europene, lansat în luna mai, pentru a stimula transformarea statelor balcanice, precizează sursa citată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În cazul candidatelor țărilor, care primesc șase miliarde de euro, obiectivul europenilor este „sprijinirea alinierii la valorile, dispozițiile legislative, normele, standardele, politicile și practicile UE, în vederea aderării în viitor la UE, precum și integrarea progresivă în piața unică a UE și convergența socio-economică cu UE”. Cel mai probabil, aceleași premise ar putea fi aplicate și pentru Republica Moldova.

Precizăm că, Siegfried Mureșan, aflat pe 4 octombrie la Chișinău, a anunțat că săptămâna viitoare Parlamentul European urmează să voteze o rezoluție prin care va sprijini aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Mureșan: Parlamentul European va adopta o rezoluție prin care susține integrarea europeană a Moldovei

Articolul Presa: Vizita Ursulei von der Leyen la Chișinău ne-ar putea aduce 1,8 miliarde de euro apare prima dată în Realitatea.md.