Sari la conținut

Un nou sprijin din partea României. Cinci experți români în domeniul finanțării europene vor veni la Chișinău

  • de

România va acorda expertiză țării noastre în domeniul finanțărilor europene. În acest sens, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene al României va delega în noiembrie, anul curent, cinci experți în Republica Moldova, pentru a demara procesul propriu-zis, transmite agenția de presă IPN.

Subsecretarul de stat al MIPE, Răzvan Popescu, a declarat că este un moment istoric pentru Republica Moldova, care necesită implicarea tuturor, și că este esențial să fie comunicați pașii importanți pe care îi parcurge Moldova în direcția integrării europene, contribuind astfel la o înțelegere corectă și clară a acestui proces complex.

Potrivit lui, România rămâne un partener de nădejde pentru Republica Moldova, oferind sprijin atât în plan instituțional, cât și în cadrul proiectelor comune, menite să aducă beneficii concrete pentru cetățeni.

„Acțiunile României în sprijinul Republicii Moldova vor continua și se vor amplifica în perioada următoare. Angajamentul României de a furniza sprijin practic Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, în bază de parteneriat strategic bilateral, rămâne unul dintre cele mai importante obiective de politică externă pentru statul român”, a notat subsecretarul MIPE România.

Oficialul s-a referit și la programele bilaterale pentru schimb de experiență, la nivel de lucru, menite să susțină consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene. În perioada următoare va fi semnată declarația comună care să pună baza unei cooperări aprofundate în ceea ce privește practicile europene, în beneficiul ambelor țări.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Programului de formare profesională „Valori românești în domeniul afacerilor europene”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și realizat în parteneriat cu Institutul Diplomatic Român.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un nou sprijin din partea României. Cinci experți români în domeniul finanțării europene vor veni la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.