Sari la conținut

Europenii vor urmări cu atenție alegerile din Moldova. Parlamentul UE trimite observatori

  • de

Observatori din Parlamentul European vor monitoriza alegerile și referendumul de pe 20 octombrie. Declarația a fost făcută la Chișinău de către eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

Oficialul s-a referit la participarea masivă a alegerilor europarlamentare, menționând că astfel cetățenii moldoveni deja au spus că își doresc integrare europeană. Totodată, parlamentarul a apreciat accelerarea parcursului european la Moldovei și a menționat importanța desfășurării corecte a scrutinelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Dacă oamenii se vor manifesta în număr mare și vor opta pentru integrare europeană, va fi obligație în plus pentru UE de a parcurge etapele următoare cât mai rapid. Uniunea Europeană monitorizează și încercări de influențare a procesului electoral. Parlamentul European va trimit o misiune de observare a alegrilor. Este important ca oamenii să poată vota liber”, a conchis Mureșan.

 

Precizăm că, pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale, cetățenii Moldovei sunt chemați la referendum și rugați să își expună opinia cu privire la integrarea europeană a țării. Dacă scrutinul va trece, obiectivul de aderare la UE va devenit articol din Constituție.

Articolul Europenii vor urmări cu atenție alegerile din Moldova. Parlamentul UE trimite observatori apare prima dată în Realitatea.md.