Sari la conținut

VIDEO Fost ministru al Apărării: UE și NATO nu aduc Moldovei război. Unica țară care îl poate provoca este Rusia

  • de

Apropierea de Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică (NATO) nu vor aduce Moldovei război, iar unica țară care îl poate provoca este Rusia, consideră fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Realitatea te privește”, moderată de Valentina Ursu și difuzată la RLIVE TV. Conform ex-oficialului, speculațiile despre pretinsele pericole sunt lansate de exponenții propagandei de la Moscova, pentru a periclita parcursul european al Moldovei.

Șalaru susține că scopul speculațiilor este de a denigra guvernarea pro-europeană. În același timp, fostul șef al Apărării a puntat că NATO este organizație defensivă, nu ofensivă.

„Așa a coincis că actuala guvernare este exponentul parcursului nostru european. Este guvernarea care a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană și a fost acceptată și a fost guvernarea care a început negocierile pe capitole. Sigur că, având acum loc alegerile prezidențiale și referendumul. Rusia încearcă să discrediteze această guvernare în fața propriilor alegători și să discrediteze și referendumul, marșând pe ideea că referendumul nu este delo important și nu trebuie să mergem la referendum.

Apare întrebarea, dacă nu este important, de ce investesc atâția bani a să discrediteze acest referendum.Cineva încearcă să atragă Republica Moldova în război, doar că nu Uniunea Europeană și NATO. Încearcă să ne atragă Rusia”, a declarat Șalaru.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/UE-NATO-Șalaru.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Fostul ministru a mai explicat președintele Moldovei nu are atribuții de a declara război cuiva și nici de a trimite trupe în Transnistria, în cazul unei eventuale escaladări, competența fiind a Parlamentului. În același timp, politicianul se declară încrezător că narativele rusești nu pot influența rezultatele referendumului de aderare la UE.

Articolul VIDEO Fost ministru al Apărării: UE și NATO nu aduc Moldovei război. Unica țară care îl poate provoca este Rusia apare prima dată în Realitatea.md.