Sari la conținut

Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina. Media zilnică a ajuns la peste 1.200 de morți și răniți

  • de

Armata rusă suferă pierderi tot mai mari pe frontul din Ucraina. În luna septembrie 2024, rata medie a pierderilor zilnice (morți și răniți) a atins un record, cu 1.271 de militari pierduți în fiecare zi de război, conform unei analize publicate luni de serviciile britanice de informații militare, transmite digi24.ro.

Cel mai sângeros moment pentru armata rusă a fost în luna mai, când pierderile zilnice se ridicau la 1.262 de soldați, potrivit datelor furnizate de statul major al armatei ucrainene.

Analiza britanică estimează că, de la începutul conflictului, Rusia a înregistrat probabil peste 648.000 de pierderi în rândul militarilor săi.

Un grafic elaborat de ministerul britanic al Apărării arată că în 2022, numărul zilnic de morți și răniți era de aproximativ 200-300. Aceasta a crescut ulterior la peste 500 în ultimele luni ale anului.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 07 October 2024.

Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/mliOqaN57n #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/JlOer1ae9E

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) October 7, 2024

În 2023, pierderile medii zilnice au fost între 500-700 de soldați, iar în ultimele luni ale anului, cifra a depășit 900. În primele patru luni ale anului 2024, media a fost de circa 800-900 de militari, iar începând din luna mai, a depășit constant 1.100 de pierderi în fiecare zi.

„Forțele ruse continuă să încerce să subțieze liniile ucrainene prin folosirea atacurilor în masă pentru a copleși pozițiile defensive și a obține victorii tactice”, se arată în analiza serviciilor militare de informații ale UK.

Această creștere a fost determinată în special de intensificarea luptelor în regiunile Harkiv și Kursk, unde Rusia a lansat o ofensivă terestră în nord-estul Ucrainei pe 10 mai. La sfârșitul aceleași luni, forțele ucrainene au anunțat că au reușit să oprească avansul rus.

„Până acum, sosirea iernii nu a dus la o reducere a operațiunilor ofensive, din moment ce rușii continuă să se bazeze pe tactici care presupun atacuri cu desant de trupe de infanterie, în lipsa unui război de manevră, care presupune condiții mai bune de desfășurare”, se arată în raportul de luni al serviciilor militare de informații ale Marii Britanii.

De asemenea, la începutul lunii august, ucrainenii au demarat propria ofensivă în regiunea Kursk. Se estimează că Rusia va continua să înregistreze pierderi de peste 1.000 de militari pe zi în lunile următoare, inclusiv pe timpul iernii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina. Media zilnică a ajuns la peste 1.200 de morți și răniți apare prima dată în Realitatea.md.