Sari la conținut

CEC: Au fost lichidate cele 26 de mii de buletine de vot care urmau să ajungă în Federația Rusă

  • de

Autoritățile Republicii Moldova vor deschide doar două secții de votare pe teritoriul Federației Ruse, pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Asta după ce Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, din motive de securitate, nu este posibilă deschiderea a cinci secții de votare. În acest sens, Comisia Electorală Centrală a distrus cele 26 de mii de buletine de vot prevăzute celor trei secții.

Totdată, CEC a lichidat, luni 7 octombrie curent, matrița utilizată la confecționarea buletinelor de vot pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale, destinate alegătorilor din afara țării, precum și rebutul buletinelor de vot.
„La fel, au fost deschise pachetele și nimicite cele 26 de mii de buletine de vot (câte 13 mii de buletine pentru fiecare scrutin), care urmau să fie expediate secțiilor de votare nr. 38/196, 38/197 și 38/198, constituite de către Comisie pentru alegătorii din Federația Rusă. Aceasta s-a întâmplat urmare deciziei autorității electorale prin care s-a constatat imposibilitatea asigurării procesului de vot de către Ministerul Afacerilor Externe pentru secțiile de votare menționate” informează CEC.
Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în următoarele zile vor fi tipărite buletinele de vot pentru alegătorii din țară.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul CEC: Au fost lichidate cele 26 de mii de buletine de vot care urmau să ajungă în Federația Rusă apare prima dată în Realitatea.md.