Sari la conținut

Matematica, dușmanul elevilor? MEC oferă meditații gratuite pentru absolvenții de clasa a IX-a

  • de

Peste 6000 de elevi de clasa IX-a vor beneficia de meditații gratuite la matematică, pentru a se pregăti de examenele de absolvire a gimnaziului. Astfel, cele 30-40 de ore se vor desfășura în grupuri mici a câte maxim patru copii. Decizia a fost anunțată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) în cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor raionale și municipale de învățământ.

Activitate va fi implementată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), cu suportului Băncii Mondiale în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității educației”.

„Lilia Ivanov, directoarea ANCE, a anunțat că în lunile noiembrie-decembrie agenția va organiza cursuri de formare pentru profesorii care predau în anul curent în clasa a IX-a disciplinele de examene: limba și literatura română, limba și literatura rusă, limba și literatura română alolingvi, matematica, istoria românilor și universală. Totodată, în anul 2025, examenele naționale de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în Centre de examene, acestea urmând să fie constituite luând în calcul distanța optimă de deplasare pentru instituțiile arondate, dar și condițiile de care dispune instituția-gazdă pentru a putea asigura desfășurarea probelor de examen la nivelul corespunzător”, se arată într-un comunicat emis de MEC.

Ivanov a mai anunțat că, în acest an școlar, la cererea școlilor, testarea națională la matematică în învățământul primar va avea loc printr-un test digital. Direcțiile de învățământ vor trimite lista școlilor care au solicitat acest test și numărul de elevi care vor să participe.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Matematica, dușmanul elevilor? MEC oferă meditații gratuite pentru absolvenții de clasa a IX-a apare prima dată în Realitatea.md.