Sari la conținut

Nu va mai fi în gestinunea Ministerului Apărării! Un teren de peste 16 hectare va fi transmis satului Lunga

  • de

Un teren de peste 16 hectare din satul Lunga, Florești, aflat în gestiunea Ministerului Apărării, va fi transmis Primăriei localității. Decizia a fost aprobată astăzi, 9 octombrie, de către Guvern. 

„Conform hotărârii aprobate de Guvern, bunurile imobile vor fi utilizate în calitate de obiective locative și sociale. Totodată, va fi schimbată categoria de destinație a acestuia din teren destinat industriei, transporturilor, telecomunicațiilor și cu alte destinații speciale în teren din intravilanul localității.

Astfel, pe lângă teren, Primăria satului Lunga va asigura gestionarea eficientă a celor 148 de apartamente și implementarea politicilor de dezvoltare a localității pe terenul respectiv”, se arată în comunicat.

Cele 103 apartamente din zonă vor rămâne în administrarea Ministerului Apărării. Ele vor fi  utilizate ca locuințe de serviciu pentru militari și familiile acestora, iar gestionarea acestora se va realiza prin crearea unei asociații de coproprietari de condominiu, unde ministerul va fi parte componentă a acesteia și va participa în mod egal la întreținerea eficientă a blocurilor.

În cadrul ședinței de miercuri, premierul Dorin Recean, a declarat că solicitarea a venit din partea locatarilor acestor blocuri, care erau în așteptarea unei soluții pentru apartamentele respective de mai mulți ani.

„Am discutat acest subiect cu localnicii și administrația publică locală din Lunga și mă bucur că am găsit această soluție”, a declarat el.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Nu va mai fi în gestinunea Ministerului Apărării! Un teren de peste 16 hectare va fi transmis satului Lunga apare prima dată în Realitatea.md.