Sari la conținut

Pentru biblioteci, de la DRRM! Opt tiruri cu mii de cărți românești vor fi aduse joi în Piața Marii Adunări Naționale

  • de

Opt tiruri cu 100.000 de volume de cărți românești vor fi aduse joi în Piața Marii Adunări Naționale. Publicațiile, atât în format fizic, cât și digital, au fost achiziționate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și au trecut deja Prutul.

Cărțile vor fi donate celor 300 de biblioteci publice care au solicitat înnoirea stocului. Ceremonia de transmitere va avea loc joi, ora 13:00, în centrul Capitalei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Beneficiarul direct al donației, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, va distribui volumele ulterior, în cel mai scurt timp, către bibliotecile din localitățile țării.

„Promovarea și cultivarea limbii române în Republica Moldova este o prioritate pentru DRRM și mă bucur că am reușit să alocăm un buget de aproximativ 4 milioane de RON pentru achiziționarea de cărți valoroase, scrise în limba română, a unor autori clasici și contemporani, români și străini”, transmite secretarul de stat din Guvernul român, Adrian Dupu.

La ceremonia de transmitere a cărților vor participa șeful DRRM Adrian Dupu, ambasadorul României la Chișinău Cristian Leon Țurcanu, ministerul Culturii al Republicii Moldova Sergiu Prodan și alți oficiali.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Дизайн-без-названия—2024-10-09T163257.030.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Articolul Pentru biblioteci, de la DRRM! Opt tiruri cu mii de cărți românești vor fi aduse joi în Piața Marii Adunări Naționale apare prima dată în Realitatea.md.