Sari la conținut

FOTO, VIDEO Flăcări în casa Arinei Spătaru. „Am suspiciuni, dar trebuie probate”

  • de

Casa președintei Alianței Liberarilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, a fost cuprinsă marți, 8 octombrie, de flăcări. Pompierii din municipiul Bălți au intervenit la fața locului pentru a stinge flăcările. 

Arina Spătaru crede că incendiul a fost provocat intenţionat. Ea a declarat jurnaliștilor că are dubii cu privire la circumstanțele în care au izbucnit flăcările, transmite Nordinfo.md.

„Totul s-a întâmplat în această dimineață, când nimeni nu era acasă. Casa este compromisă. Pompierii și specialiștii nu pot oferi explicații clare ce s-a întâmplat cu adevărat. Acest incendiu este o tragedie pentru noi. Am suspiciuni, dar trebuie probate. Aștept concluziile organelor abilitate, însă voi face și propria investigație. Prea multe întrebări. Prea multe coincidențe. Voi reveni cu detalii!”, a declarat Spătaru.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), toate bunurile materiale din bucătăria de 3×4 m au ars complet.

„Au ars integral bunurile materiale din bucătăria de 3×4 m a casei de locuit cu un nivel jumate 10×12 m. Au fost înfumegate alte 6 odăi. De către echipele de pompieri au fost salvate bunurile materiale și încăperile de la primul și al doilea etaj al construcție, în total suprafața salvată de 148 metri pătrați. Cauza incendiului se investighează, careva versiuni nu au fost înaintate” a declarat ofițera de presă a IGSU, Liliana Pușcașu.

Sursa citată transmite că în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

[bzplayer mp4=” https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/0e1f7adc-c23d-4f44-9278-d1968b8936b2.mp4″ muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, în luna septembrie 2023, Arina Spătaru a dezvăluit în cadrul unui briefing de presă că a conlucrat ”sub acoperire” cu autoritățile pentru a demasca schemele de finanțare ilegală a partidelor din Republica Moldova de către grupul infracțional condus de Ilan Șor. Sub numele de cod „Victoria Bogatu”, Spătaru s-a infiltrat în anturajul oligarhului Șor, cu scopul de a aduna dovezi care să demonstreze că acesta primește suport financiar din partea Kremlinului pentru a influența procesele politice din Moldova.

Articolul FOTO, VIDEO Flăcări în casa Arinei Spătaru. „Am suspiciuni, dar trebuie probate” apare prima dată în Realitatea.md.