Sari la conținut

Ortopedul care a operat-o pe Anastasia Nichita și a cărui pacientă este de peste 10 ani pasează vina pe antrenor

  • de

Doctorul Nicolae Erhan, ortopedul-traumatolog care a operat-o pe vicecampioana olimpică Anastasia Nichita în Republica Moldova în luna iunie, a reacționat la acuzațiile grave lansate de sportivă. Contactat de Realmedia.md, și-a exprimat șocul față de declarațiile luptătoarei și a oferit versiunea sa.

CITEȘTE MAI ÎNTÂI Vicecampioana Anastasia Nichita, operată peste hotare, dă de înțeles că „va sări” sistemul medical din Moldova

Medicul susține că intervenția chirurgicală a fost realizată cu succes, însă decizia de a nu trata ligamentele a fost luată pentru a permite sportivei să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris. El a mai adăugat că această alegere a fost luată împreună cu logodnicul și antrenorul ei, Valeriu Mircea.

„Da, eu am operat-o pe Anastasia în iunie, înainte de Jocurile Olimpice. Avea meniscul și ligamentele încrucișate rupte. Am făcut doar operația la menisc. Problema era că, dacă operam și ligamentele, Anastasia nu ar mai fi putut participa la Olimpiadă. Eu i-am spus clar lui Valeriu Mircea că ligamentele trebuiau operate, însă el m-a rugat să nu îi spun despre această problemă Anastasiei, pentru că ar fi renunțat la competiție. Da, am văzut că a mers acum să se opereze în Germania și e dreptul ei. Totuși, mă doare să aud astfel de acuzații”, a declarat dr. Nicolae Erhan.

Cu toate acestea, dr. Erhan a recunoscut că rezultatele intervenției nu au fost cele dorite pe termen lung, dar a subliniat că decizia de a amâna operația la ligamente a fost una bazată pe dorința sportivei de a concura la cel mai înalt nivel.

„Anastasia este pacienta mea de peste 10 ani și mereu am avut o relație profesională bună. Îmi pare rău că acum se simte astfel, dar adevărul este că am făcut maximul posibil în circumstanțele date”.

CITEȘTE ȘI Povestea traumatizantă a vicecampioanei Anastasia Nichita care este internată în spital. Ani a luptat cu ligamentele rupte!

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ortopedul care a operat-o pe Anastasia Nichita și a cărui pacientă este de peste 10 ani pasează vina pe antrenor apare prima dată în Realitatea.md.