Sari la conținut

Președintele Senatului României, în vizită la Chișinău. Cu cine s-a întâlnit și ce mesaj a transmis

  • de

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a venit miercuri, 9 octombrie curent, într-o vizită la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Discuțiile au vizat relațiile foarte strânse dintre Chișinău și București și cooperarea bilaterală, dezvoltată în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Șefa statului a subliniat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar în următorii ani vor fi dezvoltate mai multe proiecte de infrastructură, inclusiv poduri peste Prut, pentru comerț, circulație mai ușoară și conectare la spațiul european.

„Bucureștiul este cel mai mare susținător al drumului nostru către Uniunea Europeană, iar noi suntem recunoscători pentru această susținere. Vom depune tot efortul să ne alăturăm și noi marii familii europene”, a declarat președinta.

Șeful Executivului de la Chișinău și-a exprimat și el recunoștința pentru faptul că România rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova, iar proiectele comune aduc beneficii concrete cetățenilor ambelor state.

„Construim împreună un nou pod peste Prut, ne interconectăm energetic pentru a asigura securitatea și independența energetică a Republicii Moldova, oferim autobuze școlare pentru elevi și sprijinim restaurarea monumentelor de patrimoniu. Aceste inițiative sunt doar o parte din eforturile noastre comune, prin care accelerăm integrarea noastră europeană”, a subliniat premierul Dorin Recean.

La rândul său, Nicolae Ciucă a dat asigurări că România va continua să susțină cu tărie aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și să ofere suportul necesar în procesul de negocieri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Președintele Senatului României, în vizită la Chișinău. Cu cine s-a întâlnit și ce mesaj a transmis apare prima dată în Realitatea.md.