Sari la conținut

FOTO 10 zile până la alegeri: Toate buletinele de vot pentru diasporă au fost repartizate

  • de

Toate buletinele de vot pentru diasporă au fost repartizate, anunță diplomația de la Chişinău. În total, este vorba despre circa 1,7 milioane de exemplare pentru referendum și scrutinul prezidențial.

„Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a tipărit 1.704.000 de buletine de vot, câte 852.200 pentru fiecare tip de scrutin. Am lucrat zile în șir, ca să împachetăm și să expediem în timp util tot rechizitoriul necesar procesului electoral în secțiile de votare din străinătate”, precizează reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.




Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În total, peste hotarele țării vor deschide 234 de secții de votare. Totodată, la patru dintre ele, amplasate în Canada, Suedia și Statele Unite ale Americii se vor recepționa cele aproape 2000 de plicuri cu buletinele de vot ale cetățenilor moldoveni care au ales să își exprime opțiunea prin poștă.

LISTA adreselor tuturor secțiilor de votare din străinătate. MAE explică de ce în Rusia sunt numai două

Potrivit datelor anunțate de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe 9 octombrie au fost primite primele două plicuri cu voturi prin corespondență, exprimare de către doi conaționali din Canada.

Primii moldoveni au votat la prezidențiale și referendum. Țara de unde au venit plicurile cu opțiunea lor

 

 

Articolul FOTO 10 zile până la alegeri: Toate buletinele de vot pentru diasporă au fost repartizate apare prima dată în Realitatea.md.