Sari la conținut

Blocul Împreună susţine că voluntarii săi ar fi fost reţinuţi: „Li s-a spus că cineva s-a plâns că ei plasează afișe”

  • de

Reprezentanții Blocului Împreună susțin că trei voluntari care lipeau afișaj electoral ar fi fost reținuți de către oamenii legii. Potrivit formațiunii, aceștia au fost informați că ar fi existat plângeri pe acțiunile activiștilor.

Incidentul ar fi avut loc vineri, 11 octombrie, la 5:00. Anterior, conform membrilor blocului electoral, echipaje ale Poliției ar fi oprit vehiculul în care se aflau persoanele.

„Poliția a umilit, intimidat, sechestrat și amenințat voluntarii care făceau campanie pentru Octavian Țîcu. În momentul sechestrului, voluntarii lipeau afișe electorale pe un panou publicitar autorizat al primăriei din sectorul Buiucani pe str. Vasile Lupu colț cu str. Grigore Alexandrescu.

Acestora li s-a spus că cineva li s-a plâns că ei plasează afișe. Menționăm că, cu aproximativ o oră mai devreme, un alt echipaj i-a oprit nemotivat în trafic, iar materialele electorale erau vizibile, pe bancheta din spate. Cel de-al doilea echipaj s-a apropiat de automobilul lor în secunda în care voluntarii se întorceau de la afișarea pe panourile publicitare. Imediat, aceștia au arătat spre posterele cu Octavian Țîcu și Blocul Împreună de pe bancheta din spate”, transmit membrii blocului Împreună.

Din cele comunicate de formațiune, tinerii au confirmat că sunt voluntari de campanie și au lista panourilor autorizate pe care au voie să plaseze postere, menționând că o respectă strict. Ulterior, oamenii legii s-ar fi consultat cu o altă persoană, care ar fi intervenit la fața locului într-un automobil fără numere ale Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Acuzațiile la adresa Poliției mai vizează presupusa agresare verbală a persoanelor și pretinsa amenințare cu o nouă reținere, potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții formațiunii.

Redacția Realitatea a solicitat Poliției informații despre caz. Revenim cu alte informații la subiect.

Articolul Blocul Împreună susţine că voluntarii săi ar fi fost reţinuţi: „Li s-a spus că cineva s-a plâns că ei plasează afișe” apare prima dată în Realitatea.md.