Sari la conținut

FOTO S-a terminat cu banii ilegali la frontieră? Serviciul Vamal a primit 12 mașini inteligente

  • de

Serviciul Vamal a primit vineri, 11 octombrie, 12 mașini inteligente de numărat bancnote. Echipamentele moderne au fost donate de România.

„Această donație va îmbunătăți semnificativ capacitățile noastre de a combate fluxurile ilegale de bani la frontiere, contribuind la prevenirea spălării banilor și la consolidarea unui mediu economic sigur și transparent. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul constant al României în eforturile noastre de a întări capacitățile instituționale și de a asigura securitatea la frontieră,” a declarat șeful instituției Alexandru Iacub.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu a menționat că această donație va contribui la întărirea controlului la frontiere și la combaterea traficului ilicit de fonduri.

„Donația de astăzi nu doar acoperă necesarul de echipamente moderne la posturile vamale, dar are un impact direct asupra pregătirii Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Un control eficient la frontieră este esențial pentru protecția și siguranța națională, precum și pentru securizarea granițelor în fața amenințărilor hibride”, a declarat el.

Bunurile urmează să fie distribuite în posturile vamale de frontieră, iar inspectorii vamali vor beneficia de instruiri specializate pentru utilizarea acestor dispozitive.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO S-a terminat cu banii ilegali la frontieră? Serviciul Vamal a primit 12 mașini inteligente apare prima dată în Realitatea.md.