Sari la conținut

Investigația unui jurnalist rus despre Renato Usatîi: Are șanse atât de serioase de a ajunge în turul doi

  • de

O investigație a jurnalistului rus Irek Murtazin arată că Renato Usatîi, candidatului Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, are șanse de a ajunge în turul doi de scrutin. Din acest motiv, atacul informațional asupra lui Usatîi devine mai activ, inclusiv din străinătate. Murtazin, într-un video, spune că cei care stau în spatele acțiunilor împotriva lui Usatîi au decis să-l implice și pe bancherul rus fugar, Gherman Gorbunțov, care se ascunde pe malurile Tamisei.

„Gorbunțov și-a amintit din nou de evenimentele din 20 martie 2012, când la Londra a avut loc o tentativă de asasinat împotriva lui. Imediat după atac, bancherul fugar îi numea drept organizatori ai atentatului pe bancherii ruși Petr Ciuvilin și Vladimir Antonov, iar apoi – pe oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc. Însă după doi ani, în 2014, dar și astăzi, după zece ani, Gorbunțov deja îl acuză de organizarea acestui atentat pe Renato Usatîi”, spune jurnalistul.

Acesta spune că a vrut să organizeze un interviu cu Gherman Gorbunțov, însă fără succes. Cu toate acestea, mai târziu, Gorbunțov a luat el însuși legătura cu Murtazin.

„Am început o corespondență. În cele din urmă, am convenit asupra unui interviu, și eu am zburat la Londra. În timpul discuției noastre, la începutul toamnei 2022, Gherman Gorbunțov mi-a povestit despre implicarea lui Vladimir Antonov în atentat, iar acum îl acuză de aceeași infracțiune pe Renato Usatîi – politicianul moldovean popular, liderul partidului de opoziție – Partidul Nostru, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Renato Usatîi are perspective bune de a ajunge în turul doi. Se pare că aceste șanse sunt atât de serioase încât nu au ezitat să scoată acuzațiile de mult uitate ale lui Gherman Gorbunțov, ascuns la Londra, împotriva lui Renato Usatîi”, mai adaugă jurnalistul.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/9LUVEePPn2I” muted=”false”]

 

Anterior, Renato Usatîi a declarat că asupra lui se exercită presiuni din străinătate ca să se retragă din cursa electorală în favoarea altui candidat. A mai spus că este vorba de atacuri cibernetice de natură tehnică și financiară, menite să creeze premisele pentru excluderea sa din scrutinul din 20 octombrie.

Articolul Investigația unui jurnalist rus despre Renato Usatîi: Are șanse atât de serioase de a ajunge în turul doi apare prima dată în Realitatea.md.