Sari la conținut

Moldovenii raportează unele fraude electorale la 112. Câte cazuri au fost înregistrate în luna octombrie

  • de

Zilnic, la numărul unic de urgență 112, sunt raportate sesizări legate de fraude și nereguli legate de procesul electoral. Anunțul a fost făcute de reprezentanții instituției. Potrivit lor, informațiile sunt înregistrare, iar ulterior transmise Poliției.

„De la începutul lunii octombrie până pe 11 octombrie a fost înregistrat un număr de până la 30 de situații legate de corupție electorală, în special cazuri de mituire a alegătorilor”, informează responsabilii.

Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemanți să apeleze 112, dacă cunosc acte de pretindere, acceptare sau primire de către un alegător a bunurilor, serviciilor, privilegiilor sau avantajelor sub orice formă, care nu i se cuvin, pentru sine sau pentru o altă persoană, în scopul exercitării sau al neexercitării unor drepturi electorale în cadrul alegerilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional vor avea loc în aceeași zi, pe 20 octombrie 2024. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 și 21:00. În cazul turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, votarea va avea loc pe 3 noiembrie 2024, în aceleași condiții ca și în primul tur.

Articolul Moldovenii raportează unele fraude electorale la 112. Câte cazuri au fost înregistrate în luna octombrie apare prima dată în Realitatea.md.