Sari la conținut

VIDEO Surprize pentru toți alegătorii, de la CEC. Vor primi abțibilduri și brățări cu inscripția „am votat”

  • de

Alegătorii care vor merge la secțiile de votare pe 20 octombrie vor primi abțibilduri și brățări cu inscripția „am votat”. În 2024, Comisia Electorală Centrală (CEC) renunță la ștampilele aplicate în actele de identitate și le va oferi cetățenilor stickere tematice.

„Pentru prima dată CEC oferă alegătorilor care își vor exercita dreptul de vot și votează pe 20 octombrie, abțibilduri cu marcajul „Am votat!”, înlocuind astfel vechea ștampilă de securizare aplicată în documentele de identitate prezentare de către alegători. Aceasta e o abordare modernă în scopul de a determina implicarea civică a cetățenilor în procesul votării la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale”, transmite autoritate.

Gestul va reprezenta un mesaj de recunoștință adresat de către reprezentanții CEC cetățenilor care s-au prezentat la scrutin. În același timp, membrii Comisiei consideră că abțibildul purtat la piept va încuraja participarea la votare.

Pentru cei aproximativ 42.000 de tineri vor merge la alegeri pentru prima dată, reprezentanții CEC au pregătit brățări fosforescente cu inscripția „Primul meu vot – 20 octombrie 2024”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Această brățară este mai mult decât un accesoriu. Este un simbol al angajamentului și al responsabilității civice. Fiecare brățară strălucește ca un far al democrației, amintindu-le tinerilor că participarea la vot este un pas important în construirea viitorului lor. Astfel, acest moment devine o afirmare a dreptului de a fi auzit și a puterii de a face o diferență în comunitate”, transmit membrii CEC.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/463177200_1682216932512959_6181376893397825384_n.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Amintim că, pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova urmează să își aleagă președintele și să spună dacă susțin aderarea țării la UE, în cadrul referendumului republican constituțional. La secțiile de votare sunt așteptați circa 3 milioane de persoane.

Articolul VIDEO Surprize pentru toți alegătorii, de la CEC. Vor primi abțibilduri și brățări cu inscripția „am votat” apare prima dată în Realitatea.md.