Sari la conținut

Postul TV „MBC” din Republica Moldova a renunțat la licența de emisie

  • de

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță, într-un comunicat de presă, că a decis retragerea licenței de emisie a postului de televiziune „MBC”, la cererea furnizorului serviciului media audiovizual. Anterior, în iunie 2023, CA a suspendat licența de emisie a postului vizat, în legătură cu întreruperea nemotivată a activității pentru o perioadă mai mare de 10 zile, decizie menținută de instanța de judecată.

Potrivit CA, în ultimii doi ani, „MBC” a fost sancționat în repetate rânduri pentru aceeași încălcare, ultima dată fiindu-i aplicată o amendă în sumă de 25 000 de lei.

Postul a mai fost sancționat și pentru neprezentarea rapoartelor anuale de activitate, dar și pentru refuzul de a se supune controalelor desfășurate de autoritatea de reglementare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Prima televiziune economică din Moldova – Moldavian Business Channel – a fost lansată în vara anului 2014, dar peste aproape doi ani și-a sistat activitatea, proprietarul dând vina pe criza economică. Ulterior, MBC a retransmis emisiunile diferitor posturi TV.

Articolul Postul TV „MBC” din Republica Moldova a renunțat la licența de emisie apare prima dată în Realitatea.md.