Sari la conținut

EXCLUSIV „Punți către Europa”: Emmanuel Macron, joi seara, la RLIVE TV

  • de

În ajunul alegerilor prezidenţiale şi a referendumului constituţional, istoric pentru Republica Moldova, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a oferit jurnalistei Ecaterina Covali, autoarea proiectului Punţi către Europa un interviu, de la Palatul Elysee, în care a vorbit despre relaţiile dintre Chişinău şi Paris, despre susţinerea franceză în aspiraţiile europene şi despre contracararea războiului hibrid.

Interviul integral va fi difuzat, în exclusivitate, joi 17 octombrie, pe RLIVE TV, la ora 19:45. Concomitent, producția va fi difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

Emmanuel Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este opţiunea pentru integrarea Republicii Moldova în lumea civilizată şi cum se luptă ţările UE cu propaganda rusească.

Proiectul „Punți către Europa” este realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

„Această serie de interviuri au scopul de a crea un conținut educativ și informativ  oferind acces la experiențe și lecții învățate direct de la liderii țărilor membre ale UE. Prin intermediul acestor interviuri, liderii UE își exprimă așteptările față de Moldova și apreciază eforturile sale de reformă pentru integrarea europeană”, menționează Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punți către Europa”.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/17.10.2024_PROMO-EMMANUEL-MACRON.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul EXCLUSIV „Punți către Europa”: Emmanuel Macron, joi seara, la RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.