Sari la conținut

Peste 1000 de grupe cu program prelungit, organizate în școlile din Chișinău. De câți elevi sunt frecventate

  • de

În anul de studii 2024-2025, în 113 instituții de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău sunt organizate 1.085 grupe cu program prelungit. Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, clasele sunt frecventate de peste 30 mii elevi.

„În total, sunt disponibile 1.085 de grupe, dintre care 1.032 cu durata de 3 ore și 53 cu durata de 6 ore. Aceste grupe sunt frecventate de 30.731 de elevi, iar activitatea acestora este susținută financiar din bugetul municipal”, adaugă Angela Cutasevici.

În context, Primăria Chișinău amintește tuturor părinților și angajaților din instituțiile de învățământ că plățile neformale sunt strict interzise.

„Solicitarea sau acceptarea oricăror contribuții financiare neoficiale de către instituțiile școlare sau cadrele didactice este o practică ilegală și nu este tolerată. Apelăm la responsabilitatea și transparența tuturor părților implicate pentru a asigura un mediu educațional corect și echitabil pentru toți elevii”, se arată în comunicatul municipalității.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Peste 1000 de grupe cu program prelungit, organizate în școlile din Chișinău. De câți elevi sunt frecventate apare prima dată în Realitatea.md.