Sari la conținut

Alegeri în SUA: Număr record de voturi anticipate în Georgia, unul dintre statele decisive în lupta pentru Casa Albă

  • de

Secțiile de votare s-au deschis marți în statul Georgia, pentru votarea anticipată, iar în doar câteva ore a fost doborât recordul de prezență, scrie CNN, potrivit digi24.ro. Georgia este considerat un stat-cheie în alegerile care vor stabili următorul președinte al Statelor Unite. În urmă cu patru ani, Trump a pierdut aici în fața lui Biden.

Peste 328.000 de voturi au fost acordate marţi, a afirmat pe reţeaua X Gabe Sterling, de la biroul secretarului de stat din Georgia.

„Deci cu recordul din prima zi de vot anticipat şi voturile în absenţă acceptate, avem peste 328.000 de voturi până acum”, a spus el.

Recordul precedent pentru prima zi a fost de 136.000 de voturi, în 2020, a menționat Sterling.

Statul Georgia este unul dintre cele mai atent urmărite în cadrul acestor alegeri, în timp ce fostul președinte Donald Trump încearcă să își recâștige terenul, după ce acum patru ani a pierdut în fața președintelui Joe Biden cu o diferență mică.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Această pierdere l-a determinat pe Trump și pe susținătorii săi să încerce, fără succes, să conteste rezultatul. În acest an, aceste încercări au capătat o importanță deosebită, în contextul în care noi reglementări privind desfășurarea alegerilor au fost aprobate de republicanii din Comisia Electorală a Statului, ceea ce a făcut ca democraţii şi alţii să deschidă procese, multe încă nesoluţionate, în timp ce ziua alegerilor se apropie.

Cu toate acestea, în ciuda unei prezențe ridicate la votul de marți, procesul pare să fi decurs mai uşor în acest an pentru unii votanţi din zona Atlanta care au discutat cu CNN.

Articolul Alegeri în SUA: Număr record de voturi anticipate în Georgia, unul dintre statele decisive în lupta pentru Casa Albă apare prima dată în Realitatea.md.