Sari la conținut

Reducerea vârstei de pensionare pentru femei, iar salariul, minim 15.000 de lei – promisiunile lui Tudor Ulianovschi

  • de

Pensie minimă de 5.000 lei, reducerea vârstei de pensionare pentru femei și alocații lunare pentru copil, până la vârsta de 18 ani, sunt câteva dintre promisiunile lui Tudor Ulianovschi, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

„Îmi propun să promovez politici sociale care să sprijine toți cetățenii și să încurajeze familiile tinere să rămână acasă. Voi iniția un proiect de lege privind oferirea alocației de 1.000 de lei lunar, fiecărui copil, până la vârsta de 18 ani.

Mă voi implica activ pentru creșterea salariului minim al bugetarilor până la 15.000 de lei și a pensiei minime la 5.000 de lei, asigurând astfel un trai mai decent pentru toți. Voi monitoriza cu atenție indexarea salariilor și pensiilor conform inflației, iar în sprijinul femeilor voi pleda pentru reducerea vârstei de pensionare.

În plus, voi identifica resursele necesare pentru a construi primul centru medical și educațional destinat copiilor cu autism și nevoi speciale”, precizează Tudor Ulianovschi.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe data de 20 octombrie 2024, iar în cursa electorală au fost înscriși 11 candidați.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Reducerea vârstei de pensionare pentru femei, iar salariul, minim 15.000 de lei – promisiunile lui Tudor Ulianovschi apare prima dată în Realitatea.md.