Sari la conținut

Sunt găsiți tot mai mulți scorpioni în comenzile primite de pe platforme cunoscute de comercializare

  • de

Înainte de a deschide coletul, să-l „bateți măr”. Nu e vreun trend. Sunt găsiți tot mai mulți scorpioni în comenzile primite de pe platforme cunoscute de comercializare. Joom, Temu… probabil ați auzit de ele. Controversa ciudată este legată anume de comenzile de pe Shein.

Shein este unul dintre cele mai accesate magazine online din lume. Oamenii sunt încântați să cumpere diverse produse la prețuri foarte mici, însă un scandal a luat cu asalt internetul, în ultima perioadă. Mai multe persoane au susținut că au găsit scorpioni în coletele de la companie. După ce o studentă și-a împărtășit povestea în mediul online, mai mulți oameni din întreaga lume au dezvăluit că s-au confruntat cu experiențe similare.

Scandalul a ajuns și în România, după ce o tânără a filmat animalul primit și a publicat videoclipul pe rețelele de socializare. Influencerii moldoveni mai întâi „bat măr” coletul, după care îl deschid.

Oficialii Shein au susținut că au fost respectate toate procesele de operare standard pentru evitarea unor astfel de situații.

„Echipele noastre de la sol au verificat procesul de ambalare a expedierii și au efectuat o inspecție a mărfurilor din depozitul nostru și au confirmat că au fost respectate toate procesele standard de operare”, au transmis reprezentanții Shein.

Primul caz în care un scorpion a ajuns într-o comandă de la Shein a fost semnalat de Sofia Alonso-Mossinger, o studentă de la Universitatea din Bristol. Tânăra a rămas uluită de prezența nevertebratului și a decis să facă publică experiența sa.

„Am crezut că este o jucărie – și apoi s-a mișcat. Am desfăcut fermoarul ambalajului exterior și am văzut ceva mișcându-se și am spus: ‘ce este asta?’. Credeam că visez (…) Simt că mă descurc cu păianjeni și alte lucruri, dar a fost înfricoșător să fiu în camera mea cu un scorpion la întâmplare.”, a mărturisit studenta, potrivit BBC.

Sofia Alonso-Mossinger își comandase o pereche de cizme, însă când și-a dat seama că în pungă se află un scorpion adevărat, ea a cerut ajutorul unor colegi de facultate pentru a-l pune într-un loc, fără să se expună pericolului.

Studenta a reușit să țină scorpionul într-un recipient până când a venit un expert să o ajute să îl colecteze. Specialistul de la organizația de caritate care s-a ocupat de colectarea animalului a precizat că este vorba despre un exemplar chinezesc.

„Este destul de îngrijorător, acesta este al doilea pe care l-am avut în mai puțin de o lună care a venit în acest fel. Înțepătura pare a fi semnificativă din punct de vedere medical… potențial amenințătoare de viață.”, a spus expertul care a colectat scorpionul.

Oficialii Shein au precizat că au luat legătura cu Sofia Alonso-Mossinger și chiar au efectuat o investigație internă în ceea ce privește acest caz.

Totuși, scandalul scorpionilor nu s-a oprit.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Sunt găsiți tot mai mulți scorpioni în comenzile primite de pe platforme cunoscute de comercializare apare prima dată în Realitatea.md.