Sari la conținut

VIDEO Președintele Franței, mesaj în ajunul alegerilor: Fiți curajoși în acest moment important din viața țării voastre

  • de

Într-un moment crucial pentru Republica Moldova, președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj de încurajare pentru cetățenii moldoveni. „Fiți curajoși!”, spune președintele francez într-o discuție cu jurnalista Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punţi către Europa”. Interviul a fost difuzat joi, 17 octombrie curent, la RLIVE TV.

„Fiți curajoși în acest moment important din viața țării voastre. Nu vă fie teamă, în pofida războiului de la ușa voastră, pentru că poporul ucrainean rezistă cu curaj pentru noi toți. Și fiți încrezători în viitor, pentru că sunt convins că va fi european și că vom fi capabili să îl atingem împreună,” a declarat liderul Franței.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/INTERVIU-EMMANUEL-MACRON.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

În același interviu difuzat la RLIVE TV, Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune pentru Republica Moldova, ce beneficii sociale și economice poate obține în continuare țara noastră, dar și cum să lupte autoritățile de la Chișinău cu dezinformarea și contracararea războiului hibrid.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

Acest proiect își propune să creeze conținut educativ și informativ, oferind acces la experiențele și lecțiile învățate direct de la liderii țărilor membre ale UE. Prin aceste interviuri, liderii europeni își exprimă așteptările față de Moldova și apreciază eforturile sale de reformă pentru integrarea europeană.

Producția a fost difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

Articolul VIDEO Președintele Franței, mesaj în ajunul alegerilor: Fiți curajoși în acest moment important din viața țării voastre apare prima dată în Realitatea.md.