Sari la conținut

Vineri, ultima zi de agitație electorală. Amenzi pentru cei care nu respectă legea

  • de

Vineri, 18 octombrie curent, este ultima zi în care agitația electorală pentru scrutinele de duminică mai este permisă. Conform Comisiei Electorale Centrale (CEC), prevederile Codului electoral interzic agitația electorală în ziua alegerilor, dar și cea precedentă.

Totodată, în această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri și participanților la referendum la emisiuni televizate sau radiofonice.

Administrațiile locale și firmele care se ocupă cu publicitatea trebuie să îndepărteze reclamele electorale. Totuși, această regulă nu se aplică pentru materialele deja postate pe internet.

„Conform art. 52 din Codul contravențional nr. 218/2008, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, competitori electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice”, mai transmite CEC.

Pentru persoanele fizice amenda poate ajunge până la 3000 de lei, iar pentru persoanele juridice – 7500 de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Vineri, ultima zi de agitație electorală. Amenzi pentru cei care nu respectă legea apare prima dată în Realitatea.md.