Sari la conținut

Mai mulți activiști de-ai lui Șor, reținuți după investigația cu „tanti Raia”. Cine sunt ei?

  • de

Câțiva protagoniști ai investigației „În slujba Moscovei”, realizată de Măriuța Nistor și publicată de Ziarul de Gardă, au fost reținuți, anunță procurorii anticorupție. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauza penale privind finanțarea ilegală a partidelor, grupurilor de inițiativă și concurenților electorală.

Conform unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, pe 11 octombrie 2024 ofițerii Inspectoratului Național de Investigație s-au autosesizat privind acțiunile de corupție documentate de către jurnaliști. În urma măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că destinatarii surselor bănești sunt membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice din țară.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Aceștia sunt remunerați lunar din surse tenebre pentru activitățile prestate în scopul determinării alegătorilor să își exercite dreptul electoral la referendum și votarea pentru un anumit candidat care va fi anunțat de către membrii PP Șansă și/sau blocul Victorie cu o zi înainte de alegerile din 20 octombrie curent, inclusiv pentru participarea la mitinguri, flashmoburi și acțiuni de protest.

În speță, reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor, le sunt create conturi bancare în banca comercială ,,Promsvyazbank” din Federația Rusă (aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina). Apoi, pentru activitatea în folosul partidelor și coruperea electorală în cadrul alegerilor, dar și boicotarea referendumului, prin intermediul aplicației ,,PSB” le sunt transferate pe conturile acestora sume de bani în ruble rusești, care variază de la 5000 la 250.000 de ruble, echivalentul de la 900 la 45.000 de lei”, transmit procurorii anticorupție.

În timpul perchezițiilor de vineri, 18 octombrie, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, mijloace bănești, înscrisuri de ciornă relevante pentru cauza penală și acte eliberate de către banca „PromsveazBank” pe numele figuranților. Doi dintre activiștii vizați în investigația Măriuței Nistor au fost reținuți pentru 72 de ore.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/709u_32Pni0″ muted=”false”]

Ziarul de Gardă notează că ar fi vorba despre Alexandr Martinovici (Sașa) și fostul polițist Oleg Crîlov. Oamenii legii anunță că investighează în continuare circumstanțele infracțiunii.

Tanti Raia, tanti Nadia și restul afiliaților lui Șor nu scapă de poliție! Oamenii legii efectuează deja măsuri

Articolul Mai mulți activiști de-ai lui Șor, reținuți după investigația cu „tanti Raia”. Cine sunt ei? apare prima dată în Realitatea.md.