Sari la conținut

Polițiștii din țară vor fi la datorie în ziua alegerilor din 20 octombrie. Recomandări pentru moldoveni

  • de

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că va întreprinde toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, dar și buna desfășurare a procesului electoral din 20 octombrie 2024. 

Totodată, sâmbătă 19 octombrie, Poliția va monitoriza escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot, asigurând integritatea acestora și a altor documente electorale în Circumscripțiile uninominale, ulterior fiind preluate sub pază de către polițiști.

În vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor din 20 octombrie, poliția recomandă cetățenilor:

să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;
să nu distrugă/deterioreze intenționat, prin orice mod, lista sau fișa electorală;
să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot înmânat pentru votare;
să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

„Cetățenii sunt îndemnați să-și exercite dreptul la vot cu respectarea tuturor măsurilor legale, să nu se lase provocați de persoane agresive sau în stare de ebrietate, iar în caz de urgență, inclusiv dacă li s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral sau accesul în localul de votare, să apeleze numărul unic de urgență 112, să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau la membrii secțiilor de votare”, se arată în comunicatul emis de IGP.

Amintim că sâmbătă, 19 octombrie şi în ziua alegerilor, concurenții electorali nu au voie să facă agitație electorală.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Duminică, 20 octombrie 2024,în Republica Moldova au loc alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderare la Uniunea Europeană.

Articolul Polițiștii din țară vor fi la datorie în ziua alegerilor din 20 octombrie. Recomandări pentru moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.