Sari la conținut

Daniel Vodă: „Îmi doresc din tot sufletul ca, pe 21 octombrie, să putem spune mândri că suntem un popor liber”

  • de

„Îmi doresc din tot sufletul ca, pe 21 octombrie, să putem spune mândri că suntem un popor liber, un popor care a ales să se miște înainte, să se deschidă lumii și să își scrie propria poveste”. Declarația aparține șefului Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa în Guvernul Republicii Moldova. Mai multe a făcut la MIAU podcast cu Vlaicu Bunduchi via YouTube.

Decizia de a susține parcursul european ar fi una pragmatică, din care toți ar avea de câștigat. „E simplu: toți! Nu văd nicio categorie care ar putea pierde din integrarea europeană a Moldovei. Din acest motiv, propagandiștii inventează minciuni. (…) Chiar și ei vor avea de câștigat, pentru că libertatea de exprimare este protejată în Uniunea Europeană”.

„Ne unește Republica Moldova. Nu doar ca loc de naștere menționat în actele oficiale, ci prin mirosul de cozonac și discuțiile de Revelion cu toată familia. Ne unesc bucuriile și neplăcerile, acel „La un colț de masă râd, la altul plâng”, dansurile, olimpicii. Este o întrebare dificilă: totuși ce ne unește? Multe lucruri, dar cert este că oamenii revin întotdeauna acasă pentru acel sentiment de pace, liniște și revedere cu cei dragi. Ne unesc bunicii, părinții, frații, surorile. Ne unesc străzile familiare. Devenim lirici când vorbim despre Moldova, pentru că ținem enorm la țara noastră și la diversitatea noastră. Suntem atât de bogați. Suntem „putrezi de bogați.” Oamenii de cultură, care, în pofida resurselor limitate, reușesc să realizeze lucruri mari. Oamenii de afaceri care, cu banii economisiți din muncă grea, au construit afaceri cinstite și oneste în această țară. Politicienii care nu sunt trompete ale minciunilor, ci integri și care ne duc spre lumea civilizată. La final, ne unesc prieteniile pe care le avem, nunțile, sărbătorile, tradițiile noastre”.

„Cu alte cuvinte, Republica Moldova nu este doar o destinație pe hartă, este acest cumul al diversității noastre. Să o păstrăm, să o protejăm și, pe 20 octombrie, să ducem țara într-un spațiu al siguranței”, a mai spus Daniel Vodă.

[bzplayer youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=o8D82kreAnk&ab_channel=VlaicuBunduchi” muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

VIDEO Cum este să-i dai replică purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe? Răspunsul lui Daniel Vodă

Articolul Daniel Vodă: „Îmi doresc din tot sufletul ca, pe 21 octombrie, să putem spune mândri că suntem un popor liber” apare prima dată în Realitatea.md.