Sari la conținut

Parlamentul, ținta unui atac cibernetic. Serverul de poștă electronică a fost compromis

  • de

Parlamentul Republicii Moldova informează că serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost compromis. Potrivit notei informative, incidentul a avut loc pe 17 octombrie, curent.

„Serverul de poștă electronică a Parlamentului a fost supus unui atac cibernetic. Cauzele și consecințele incidentului cibernetic sunt investigate de instituțiile de stat responsabile. În prezent, se desfășoară acțiuni pentru a asigura integritatea datelor și pentru a contracara utilizarea abuzivă și manipulatorie a informațiilor compromise” se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Potrivit comunicatului de presă, periodic, sunt înregistrate atacuri cibernetice asupra rețelelor și sistemelor informatice ale Parlamentului, frecvența cărora a crescut considerabil în ultima perioadă. Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului cataloghează orice informație care ar putea apărea în spațiul public potențial falsă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Parlamentul, ținta unui atac cibernetic. Serverul de poștă electronică a fost compromis apare prima dată în Realitatea.md.