Sari la conținut

START VOT! Secțiile de votare din țară și de peste hotare au fost deschise

  • de

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderare la Uniunea Europeană. Toate secțiile de votare din țară și de peste hotare au fost deschise la ora 07:00, ora Moldovei. Circa trei milioane de cetățeni sunt așteptați la urne. În total, în Republica Moldova și peste hotarele țării vor funcționa 2221 secții de votare.

Dintre acestea: 1 957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară, 30 secții de votare pentru alegătorii din localitățile localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare – pentru cetățenii cu drept de vot din străinătate. 

În circumscripția electorală Chișinău, inclusiv în suburbii, alegătorii vor fi așteptați să-și exercite dreptul la vot la 306 secții de votare.

Peste hotare, programul de lucru al funcționarilor electorali este stabilit conform fusului orar local, primele care și-au început activitatea sunt cele din China și Japonia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Alegătorii vor trebuie să opteze pentru unul dintre cei 11 candidați care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova: Alexandr Stoianoglo, Maia Sandu, Renato Usatîi, Vasile Tarlev, Irina Vlah, Ion Chicu, Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Victoria Furtună, Tudor Ulianovschi şi Natalia Morari.

La referendumul constituțional republican, votanții vor răspunde „DA” sau „NU” la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00 în Moldova și peste hotare, în funcție de ora locală a țărilor din lume. Totuși, în caz că se vor forma rânduri, programul lor poate fi prelungit cu două ore.

Ulterior, va începe procesarea buletinelor de vot și anunțarea primelor rezultate preliminare a scrutinelor.

Articolul START VOT! Secțiile de votare din țară și de peste hotare au fost deschise apare prima dată în Realitatea.md.