Sari la conținut

VIDEO Cea mai frecventă încălcare la secțiile de votare. Zeci de moldoveni au făcut asta

  • de

Cea mai frecventă încălcare înregistrată de observatorii Promo-LEX este fotografierea buletinelor de vot. Urmare a monitorizării, de la ora 9:00 și până la 12:00, au fost 60 de situații de acest gen.

Potrivit șefului misiunii de observare, Nicolae Panfil, a informat că, pe lângă faptul că alegătorii fotografiază opțiunea de vot, aceștia își fac vizibilă opțiunea atunci când aruncă buletinele în urnă. Observatorii reiterează că asemenea acțiuni sunt interzise de legislația electorală.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, Codul Contravențional prevede amenzi de până la 30 de unități convenționale pentru fotografierea buletinelor de vot și expunerea publică a opțiunii la alegeri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În  total, din dimineața de 20 octombrie 2024, misiunea de observare Promo-LEX a raportat peste 650 de incidente. Dintre acestea, 575 au fost prelucrate până la ora 14:00, potrivit lui Nicolae Panfil.

Promo-LEX mai raportează că la peste 350 de secții s-au format aglomerații de la 9:00 până la 12:00. Printre incidentele frecvente se mai numără publicitatea electorală, PR negru și prezența justificată a unor persoane în secția de votare sau preajma ei.

Articolul VIDEO Cea mai frecventă încălcare la secțiile de votare. Zeci de moldoveni au făcut asta apare prima dată în Realitatea.md.