Sari la conținut

VIDEO Moscova: Internet gratis, boxe și invitații la un eveniment închis într-o cafenea, pentru moldovenii care votează

  • de

Moldovenii care votează la Moscova sunt întâmpinați de doi cântăreți în preajma secțiilor de votare, iar grupuri de persoane le oferă diferite bunuri. Informațiile au fost prezentat în raportul de monitorizare al Promo-LEX.

Observatorii notează că, la intrarea în misiunea diplomatică a Moldovei, un grup de tineri oferă gratuit alegătorilor scurte albe cu inscripția Rusia-Moldova. După ce părăsesc secțiile, aceștia primesc invitații la o cafenea din apropiere, acestea fiind numerotate, iar accesul este permis doar în baza lor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cetățeni îmbrăcați în haine albastre împart flyere cu cardul cetățeanului Moldovei în Rusia. La activarea lor, deținătorul primește mai multe beneficii, printre cate internet gratuit sau boxe sonore.

În  total, din dimineața de 20 octombrie 2024, misiunea de observare Promo-LEX a raportat peste 650 de incidente. Dintre acestea, 575 au fost prelucrate până la ora 14:00.

 

Cel mai des alegătorii arată buletinul de vot cu opțiunea de vot sau îl fotografiază, iar concurenții electorali recurg la publicitatea electorală, PR negru și prezența justificată a unor persoane în secția de votare sau preajma ei.

În stânga Nistrului, unii alegători ar fi fost plătiți de concurenți electorali și au confundat persoanele care oferă banii cu observatorii Prom-LEX. Costul unei opțiuni de vot ajungea la 3000 de lei.

VIDEO Un vot ar costa chiar și 3000 de lei în stânga Nistrului. Observatorii, confundați cu persoanele care oferă banii

Articolul VIDEO Moscova: Internet gratis, boxe și invitații la un eveniment închis într-o cafenea, pentru moldovenii care votează apare prima dată în Realitatea.md.