Sari la conținut

VIDEO „Sau în Europa, sau în Taiga”. Locuitorii din stânga Nistrului povestesc pentru ce au votat

  • de

„O zi, sau ești în Europa, sau ești în Taiga. Una din două”. Așa a răspuns un locuitor din stânga Nistrului, stânga Nistrului, întrebat de jurnaliștii publicației „Zona de Securitate” pentru ce a votat la prezidențiale și referendum.

Cetățeanul a menționat că nu va încerca să le impună altora propria viziune. În același timp, el a menționat că oamenii trebuie să decidă singuri ce își doresc.

„Fiecare pentru el decide. Oamenii trebuie să se orienteze în spațiu, ce și unde se întâmplă. O zi, ori ești în Europa, ori ești în Taiga. Una din două”, a spus bărbatul.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/IMG_7351.MP4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

O altă femeie a spus că este indignată că autoritățile din stânga Nistrului o impun să vorbească în rusă. Ea a mai menționat că își dorește ca măcar nepoții săi să cunoască bine limba română.

„Vrem țara înapoi. Vrem să trăim la noi acasă”, a spus alegătoarea.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/IMG_7351.MP4″ mp4_2=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/IMG_7348.MP4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Până la ora 17:35, au votat peste 13.400 de cetățeni care au reședința în stânga Nistrului. Potrivit jurnaliștilor de la Zona de Securitate, traficul spre Varnița s-a intensificat după ora 16:30.

 

Articolul VIDEO „Sau în Europa, sau în Taiga”. Locuitorii din stânga Nistrului povestesc pentru ce au votat apare prima dată în Realitatea.md.