Sari la conținut

OFICIAL! Referendumul și alegerile prezidențiale pot fi declarate valabile. Orașele unde diaspora votează masiv

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță ă referendumul și alegerile prezidențiale pot fi declarate valabile. În total, până la ora 18:00 și-au exprimat opțiunea 48,7% dintre votanți, cu aproximativ 7% mai mult decât la scrutinul din 2020 pentru alegerea șefului statului.

Dintre alegătorii care s-au prezentat la secțiile de votare, peste 1,2 milioane au participat la referendum. Cifra constituie echivalentul a 42,44% dintre persoanele înscrise pe listele electorale.

Cele mai active circumscripții sunt Dondușeni, Criuleni, Fălești și Taraclia. Au votat circa 15.000 de persoane care au reședința în stânga Nistrului și aproximativ 198.000 de cetățeni din diasporă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit reprezentanților CEC, se votează masiv în Belgia, Germania, Marea Britanie, România, Rusia și alte state. Cei mai activi sunt moldovenii care vin la secții de votare din Moscova, București, Padova și Brescia.

Pe parcursul zilei s-au eliberat peste 900 de acte de identitate provizorii și mai multe 1000 de buletine de identitate.

Articolul OFICIAL! Referendumul și alegerile prezidențiale pot fi declarate valabile. Orașele unde diaspora votează masiv apare prima dată în Realitatea.md.