Sari la conținut

VIDEO Curând aflăm rezultatul referendumului şi alegerilor prezidenţiale! În Moldova începe numărarea voturilor

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început centralizarea rezultatelor preliminare a scrutinului prezidențiale şi referendumului privind integrarea europeană. Ambele scrutine au fost declarate valabile.

Pe măsură ce se vor procesa buletinele de vot, vor fi anunțate rezultatele preliminare. În cazul referendumului, opțiunea care a fost susținută de majoritatea cetățenilor care au participat la alegeri.

Doi concurenți electorali care au acumulat cel mai mare număr de voturi la prezidențiale vor accede în turul doi al scrutinului. Acesta ar urma să se desfășoare în maxim două săptămâni, dacă nimeni dintre candidați nu a acumulat mai mult de 50% dintre voturi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conform reprezentanților CEC, cei mai activi alegători pe teritoriul ţării au fost la Donduşeni, Taraclia, Găgăuzia, Ocniţa. Cel mai puţin s-a votat la Nisporeni, Hînceşti şi Cantemir.

În diasporă, cele mai multe persoane au votat Italia, Rusia, Franţa şi România.

Articolul VIDEO Curând aflăm rezultatul referendumului şi alegerilor prezidenţiale! În Moldova începe numărarea voturilor apare prima dată în Realitatea.md.