Sari la conținut

Cum s-a votat în UTA Găgăuzia, regiunea de baștină al lui Alexandr Stoianoglo

  • de

Mobilizare în UTA Găgăuzia pentru Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la prezidențiale, de unde este și originar. Acesta a luat, în primul tur al prezidențialelor, aproape 49 la sută din sufragii, fiind urmat de candidata independentă Victoria Furtună, care a luat doar circa 29%.

 

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Între timp, la Fălești, raionul de baștină al Maiei Sandu, cele mai multe voturi au fost obținute de Renato Usatîi, care este, de asemenea, originar din același raion.

Potrivit rezultatelor preliminare de luni, 21 octombrie curent, ora 09:00, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a luat 41,98% din sufragii, iar Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), 26,31%.

Conform Codului Electoral, dacă niciun candidat la președinția Republicii Moldova nu obține majoritatea voturilor în primul tur, se organizează un al doilea tur de scrutin între primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Acest tur va avea loc la două săptămâni după primul, pe 3 noiembrie 2024.

Cum s-a votat la Fălești, raionul unde s-a născut Maia Sandu

Articolul Cum s-a votat în UTA Găgăuzia, regiunea de baștină al lui Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Realitatea.md.