Sari la conținut

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale

  • de

După prelucrarea a aproximativ 99% din procesele verbale, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se va duela în turul doi al prezidențialelor cu Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM). Potrivit rezultatelor preliminare, Sandu a acumulat 42,07% din sufragii, iar Stoianoglo – 26,27%.

Pe locul trei, potrivit rezultatelor, s-a clasat Renato Usatîi, cu 13,72%, fiind urmat de Irina Vlah cu 5,44%, Victoria Furtună cu 4,50%, Vasile Tarlev cu 3,22%, Ion Chicu cu 2,08%, Octavian Țîcu cu 0,93%, Andrei Năstase cu 0,64%, Natalia Morari cu 0,62% și Tudor Ulianovschi cu 0,52%.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, adică duminică, 3 noiembrie 2024.

Articolul ULTIMA ORĂ! Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.