Sari la conținut

VIDEO Moldovenii voiau să arate pe Facebook cum votează? S-au înregistrat 175 de cazuri de fotografiere a buletinelor

  • de

Pe parcursul zilei de 20 octombrie, observatorii Promo-LEX au raportat 175 de cazuri de fotografiere a buletinelor de vot. Încălcarea a fost una dintre cele mai frecvente, înregistrate la prezidențiale și referendum.

Totodată, pe lângă fotografiere, mai mulți alegători și-au expus opțiunea în incinta secției de votare, acțiune interzisă de legislație. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, Codul Contravențional prevede amenzi de până la 30 de unități convenționale pentru fotografierea buletinelor de vot și expunerea publică a opțiunii la alegeri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Misiunea de monitorizare a mai raportat și 61 de situații când s-a votat nejustificat în grup. Cu referire la corupția electorală, preliminar, au fost 17 cazuri când s-a încercat sau s-ar fi vorbit despre vânzarea opțiunii electorale și 11 de transportare organizată a alegătorilor.

În total, observatorii Promo-LEX au raportat până în seara de duminică, 20 octombrie, ora 22:00, 1188 incidente. Datele prezentate sunt preliminare.

Articolul VIDEO Moldovenii voiau să arate pe Facebook cum votează? S-au înregistrat 175 de cazuri de fotografiere a buletinelor apare prima dată în Realitatea.md.